Consumul regulat de mere influenteaza sanatatea in mod pozitiv:
- Ajuta la diminuarea kilogramelor nedorite. Fibrele continute de mere, alaturi de alte elemente nutritive, ofera beneficii sanatatii unei persoane. Acest lucru este posibil prin reglarea nivelului de grasimi din sange.
- Protejeaza impotriva dezvoltarii sindromului metabolic. Oamenii care mananca mere sunt mai putin susceptibili sa sufere de sindrom metabolic - un grup de simptome asociate unui risc crescut de boli de inima si diabet.
- Mentin sanatatea florei intestinale. Imbunatateste functia digestiva, intrucat exista mai mult combustibil disponibil pentru celulele din intestinul gros (sub forma de acid butiric) dupa consumul de mere.
- Cresc nivelul de energie. Daca veti manca un mar inainte de realizarea de exerciti fizice veti avea mai multa energie ,deoarece ajuta plamanii sa inspire o cantitate mai mare de oxigen.
- Sunt sursa de multivitamine, daca sunt consumate cu tot cu coaja. Merele sunt bogate in vitamina A si C, calciu, potasiu, acid folic, fier, fosfor si antioxidanti - toate sunt prezente in concentratie mai mare in coaja merelor.
3,5 kg mere curatate
1,5 kg zahar
3 cm ghimbir ras proaspat
3,4 picaturi vanilie
2 ligurite scortisoara
coaja rasa de la 1/2 lamaie
zeama de la o lamaie
MOD DE PREPARARE :
Se curata merele de coaja ,se taie bucati si se pun intr-o oala .
Jumatate din cojile de mere se pun la fiert cu 300 ml apa .
Zeama rezultata se adauga in oala cu merele taiate si se pune la fiert .Se mai adauga zaharul ,scortisoara ,ghimbirul ,vanilia ,coaja si zeama de lamaie si se amesteca .
Lasam la foc domol cca 30 de minute din momentul cand gemul incepe sa fiarba .
Dupa ce gemul s-a legat ,
il punem fierbinte in borcane ,capsam borcanele si apoi il fierbem la bain marine pentru inca 10 minute .
A doua zi ,cand borcanele s-au racit ,il depozitam in camara .
POFTA BUNA !!!