miercuri, 29 ianuarie 2014

PRAJITURA CU FANTA ...


                                         



















ingrediente blat: : - 7 oua

                                          - 10 linguri zahar

                                         - 6 linguri faina

                                         - 2 linguri cacao

                                         - 2 linguri ulei

                                         - un praf de copt

                                        - un praf de sare

                                        - coaja de lamaie

crema:      - o cutie de mascarpone

                         - 500 gr branza de vaci
                         
                         - 150 gr  de zahar pudra

                         - 4 plicuri de vanilie

glazura galbena:    - 2 plicuri budinca de vanilie

                                             - 750 ml fanta

                                             - 8 linguri  zahar

mod de preparare :

Pentru blat :
Se separa albusurile de galbenus ,se bat spuma albusurile cu zaharul si cu praful de sare pana se intareste .Galbenusurile se spumeaza cu 3 linguri de zahar si cu cele doua linguri de uleiul, iar la sfarsit adaugam praful de copt si coaja de lamaie .
Amestecam compozitia de albusuri cu cea de galbenusuri si adaugam faina in ploaie.

Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina si o dam la cuptor.

Pentru crema
Mascarponele se mixeaza cu 50 gr de zahar .Amestecam branza de vaci cu 100 gr  zahar si cu 4 plicuri vanilie ,apoi adaugam mascarponele amestecand usor .


Glazura : se prepara budincile cu fanta si se adauga la fierbere 6 linguri de zahar . budincile se pot fierbe si cu fanta Madness ,astfel glazura va avea  culoarea rosie .



Peste blatul rece intindem crema de branza , iar apoi turnam glazura calda .


Pofta buna !!!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu