INGREDIENTE :
BLAT :
400 g biscuiti digestivi,150 g unt topit si racit.
CREMA :
un iaurt Pilos cu pere de 400 gr
150 g zahar pudra
2 plicuri vanilie sau extract de vanilie
250 ,300 ml smantana pt frisca
20 g gelatina
100 ml apa rece
100 ml lapte
o jumatate de mango si un mar taiat cubulete
JELEU :
400 ml de sirop concentrat de mure facut in casa
10 g gelatina
100 ml apa rece
In plus, la ornare pe marginea tavii :70 gr afine si 70 gr zmeura de padure
MOD DE PREPARARE :
1) Blat : maruntim biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie.
2) Adaugam untul topit si racit,amestecam totul bine . Va rezulta o compozitie asemenea nisipului
umed. Asezam compozitia intr-o tava cu inel detasabil si tasam cu dosul unui pahar pana ce compozitia este uniforma in toata tava .
3) Pregatim crema, punem gelatina la hidratat in 100 ml de apa .Lasam la inmuiat 10 min.
Incalzim pe foc laptele ,avem grija sa nu fiarba ,doar sa ne friga putin la deget si apoi amestecam
cu gelatina hidratata .
Rasturnam iaurtul intr-un bol si mixam un pic cu zaharul pudra.
Adaugam esenta de vanilie si fructele taiate cubulete ,iar la urma adaugam frisca batuta in prealabil .
La final ,adaugam laptele gelatificat si continuam sa mixam inca pentru cateva secunde
5) Scoatem tava cu blatul din frigider , asezam afinele si zmeura pe marginile tavii ,apoi
turnam crema in tava si nivelam bine .
turnam crema in tava si nivelam bine .
Dam tava la frigider vreo 3 ore pana se intareste .
.6) Pentru jeleu punem gelatina la inmuiat in 100 ml apa ,dupa hidratare amestecam cu siropul
fierbinte de mure . Daca nu folositi sirop ,amestecati 300 gr de fructe ,la alegere ,cu 3,4 linguri de
zahar .,fierbeti cateva minute ,raciti si blenduiti pana devine o pasta ...
fierbinte de mure . Daca nu folositi sirop ,amestecati 300 gr de fructe ,la alegere ,cu 3,4 linguri de
zahar .,fierbeti cateva minute ,raciti si blenduiti pana devine o pasta ...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu