luni, 11 iunie 2018

TORT DIPLOMAT CU CAPSUNI SI ANANAS ...



INGREDIENTE :


  1. PISCOTURI 400 GR  
  2. CREMA  :
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 400 ml frisca lichida 
  • 20 gr gelatina
  • un praf de sare 
  • razatura lamaie
  • rom
  • 3 plicuri vanilie
  • 100 gr capsuni
  • 100 gr ananas
PREPARARE CREMA :

- se bat cu mixerul ouale si zaharul pana devine o spuma ,apoi se pun la bain-marie si se mai lasa pana ce compozitia devine cremoasa


- se da la rece ,timp in care hidratam gelatina si batem frisca



-  incorporam in crema racita ,gelatina ,frisca batuta, si vanilia



ASAMBLARE TORT :

Piscoturile le stropim cu rom si le asezam intr-o tava rotunda prevazuta cu inel detasabil ,pe marginile tavii si in mijloc .


Turnam jumatate din cantitatea de crema ,presaram fructele taiate bucatele ,apoi asezam  inca un strat de piscoturi si crema ramasa .




La sfarsit acoperim cu ultimul  strat de piscoturi .


Ornam tortul cu frisca si fructe ,fiecare dupa imaginatie .
 

POFTA BUNA !!!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu