marți, 26 iunie 2018

ZACUSCA CU GALBIORI DE PADURE ...






INGREDIENTE :




  • 3 kg galbiori curatati si spalati
  • 2 kg ardei capia +ardei verde copti ,curatati si scursi de zeama
  • 1,5 kg vinete coapte scurse de zeama
  • 700 gr ceapa
  • 1 l ulei
  • sare
  • piper macinat
  • foi de dafen
  • optional usturoi   

MOD DE PREPARARE :


  1. se taie ceapa cuburi mai mari si se pune intr-o cratita cu 100 ml ulei 
  2. se adauga si ciupercile ,eu am ales separat o farfurie cu ciupercute mici,in compozitia de zacusca vreau sa le pun asa intregi   
  3. dupa ce au inceput sa lase apa le-am luat de pe foc si le-am pus la scurs 
  4. dupa ce s-au racit ciupercile si ceapa le-am tocat  
  5. incingem restul de ulei in oala in care va fierbe zacusca si adaugam ardeiul si vinetele tocate,apoi ceapa si ciupercile tocate ,precum si ciupercutele intregi oprite
  6. lasam o jumatate de ora sa fiarba ,apoi adaugam doua cutii de rosii cubulete 
  7. potrivim de sare ,piper ,punem si vreo 5 foi de dafen ,eu am adaugat si 4 bucatele de usturoi 
  8. lasam pe foc  pana ce uleiul se va ridica la suprafata si zacusca este perfect fiarta
  9. punem zacusca in borcane si o fierbem la bain-marie 10,15 min
  10. a doua zi depozitam zacusca  in camara
















 POFTA BUNA !!!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu