INGREDIENTE :
BLAT :
- 6 oua
- 7 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 6 linguri pline faina
- un praf de sare
- vanilie
in plus :
- stafide
- 6 mere mari
- 4 linguri zahar
- scortisoara
- o lingurita unt
- caramel : 6 linguri zahar
MOD DE PREPARARE :
- albusurile le batem spuma cu 5 linguri zahar si un praf de sare
- galbenusurile le mixam cu 2 linguri zahar ,ulei si vanilie
- amestecam compoziitiile si adaugam faina si praful de copt cernute
- intr-o cratita punem untul cu merele rase,stafidele,zaharul si scortisoara ,le calim 4,5 min
- in forma de blat,caramelizam cele 6 linguri de zahar ,caramelul format trebuie sa fie intins pe tot fundul si peretii formei
- peste caramel adaugam merele calite si blatul
- dam la copt 50 min la o temperatura de 170 grade
- dupa coacere, rasturnam blatul aproape racit pe o forma si pudram cu zahar
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu