duminică, 17 martie 2019

BLAT CU MERE,STAFIDE SI ZAHAR CARAMELIZAT ...






INGREDIENTE :

BLAT :

  • 6 oua
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri pline faina
  • un praf de sare 
  • vanilie

in plus : 
  • stafide 
  • 6 mere mari
  • 4 linguri zahar
  • scortisoara
  • o lingurita unt
  • caramel : 6 linguri zahar

MOD DE PREPARARE :

  • albusurile le batem spuma cu 5 linguri zahar si un praf de sare
  • galbenusurile le mixam cu 2 linguri zahar ,ulei si vanilie
  • amestecam compoziitiile si adaugam faina si praful de copt cernute
  • intr-o cratita punem untul cu merele rase,stafidele,zaharul si scortisoara ,le calim 4,5 min
  • in forma de blat,caramelizam cele 6 linguri de zahar ,caramelul format trebuie sa fie intins pe tot fundul si peretii formei
  • peste caramel adaugam merele calite si blatul 
  • dam la copt 50 min la o temperatura de 170 grade
  • dupa coacere, rasturnam blatul aproape racit pe o forma si pudram cu zahar

POFTA BUNA  !!!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu