INGREDIENTE :
BLAT :
- 7 oua mari
- 7 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 3 linguri ulei
- un praf de copt
- vanilie
- sare
CREMA DE BRANZA SI FRISCA
- 20O gr branza de vaci fina
- 200 gr zahar pudra
- 150 gr frisca proaspata
- 7 gr gelatina
- razatura limeta
- vanilie
JELEU DE ZMEURA
- 300 gr zmeura
- 100 gr zahar
- 7 gr gelatina
GANACHE DE CIOCOLATA
- 100 gr frisca
- 100 gr ciocolata amara
- 50 gr zahar
MOD DE PREPARARE:
blatul
- batem spuma albusurile cu 5 linguri zahar si cu un praf de sare
- separat ,galbenusurile le mixam cu 2 linguri de zahar,vanilie si ulei
- cernem faina cu praful de copt ,cacaoa si le adaugam compozitiei de albusuri amestecand usor,alternand cu compozitia de galbenusuri
- turnam compozitia intr-o tava de 35/38 cm
- dam la copt pentru cca 30 min la temperatura de 170 grade treapta a doua
- dupa racire ,taiem blatul in trei parti egale
crema
- mixam branza cu zaharul si vanilia
- frisca o spumam
- gelatina o hidratam in 60 ml apa
- amestecam usor compozitiile pana la formarea unei creme fine
- adaugam razatura de limeta
jeleu de zmeura
- zmeura o punem la fiert cu 50 ml apa si zahar pana scade un pic lichidul
- compozitia o dam prin sita fina
- adaugam gelatina hidratata in 60 ml apa
- amestecam si dam la rece 10 min
ganache de ciocolata
- infierbantam fisca lichida
- adaugam ciocolata maruntita si amestecam pana la topire
- lasam la rece 15,20 min si apoi o mixam pana obtinem o compozitie spumoasa
ASAMBLARE :
- imbracam tortul cu crema de ganache si ornam dupa preferinta
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu