marți, 7 martie 2017

RASOL CU FENICUL SI PRAZ ...




INGREDIENTE :

   -  1,3 kg rasol de porc feliat
   -  un praz (partea alba)
   -  4 lingurite ulei de cocos
   - 1/2 buc fenicul
   - un pahar de vin alb
   - 4 linguri ulei de masline
   -  4,5 catei usturoi
   -  boia de ardei dulce
   - sare
   -  piper

MOD DE PREPARARE :

    Se spala bucatile de carne ,se zvanta de apa pe un servet de bucatarie ,se sareaza ,pipereaza ,se

presara boia de ardei dulce,se unge cu uleiul de masline si se impaneaza usturoiul in orificiile facute

in carne cu un cutit ascutit .Acum bucatile de rasol sunt gata sa fie asezate in tava .




Adaugam rondele de praz ,feniculul ,uleiul de cocos si doua pahare si jumatate de apa.




   Acoperim cu folie si dam la cuptor vreo ora pana ce carnea se va fragezi .Luam folia de pe tava

 si daca carnea este bine patrunsa adaugam vinul .O introducem din nou la cuptor pana ce scade

lichidul si se rumeneste carnea pe ambele parti .







   Acest preparat il putem servi acompaniat de piure de cartofi cu unt si lapte si /sau spanac

 proaspat in sos .









POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu