INGREDIENTE :
COJI :
- o cana (250 ml) de apa
- 1/2 cana de ulei
- 5 oua intregi
- un praf de sare
- o cana faina
CREMA DE VANILIE :
- 500 ml lapte
- 1/2 cana zahar
- 4 galbenusuri
- 60 gr unt
- o lingura apa rece
- esenta vanilie
FRISCA BATUTA - 200 ml
50 gr ciocolata pentru ornat
MOD DE PREPARARE :
Pentru coji ,punem la fiert o cana de apa ,uleiul si sarea .Cand da in clocot turnam o cana de faina
,toata odata ,oprim focul si amestecam energic.Dam la rece .Cand compozitia aproape s-a racit
incorporam ouale pe rand ,amestecand pana la omogenizare dupa fiecare ou.
foarte putin unsa.. Dam la cuptor vreo 30,35 min.
coacere.
Pentru crema ,punem la fiert laptele .Separat intr-un bol amestecam cele 4 galbenusuri cu zahatul
,faina si o lingura de apa rece .
mai lasam 3 min sa fiarba .Adaugam si untul si punem crema la racit .
Separat ,batem frisca pana devine ferma .
Umplem cojile cu vanilie si frisca ,le asezam pe o tava sau un platou si le ornam cu ciocolata ,pe
care in prealabil am topit-o pe baie de abur ,la care am adaugat o lingura de frisca lichida .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu