marți, 7 martie 2017

ECLERE CU CREMA DE VANILIE SI FRISCA ...











INGREDIENTE :


COJI  :

   -  o cana (250 ml) de apa
   -  1/2 cana de ulei
   -  5  oua  intregi
   - un praf de sare
   -  o cana faina


CREMA DE VANILIE  :

   -  500 ml lapte
   -  1/2 cana zahar
   -  4 galbenusuri
   -   60 gr unt
   - o lingura apa rece
   - esenta vanilie

FRISCA BATUTA - 200 ml

50 gr ciocolata pentru ornat



MOD DE PREPARARE :


   Pentru coji ,punem la fiert o cana de apa ,uleiul si sarea .Cand da in clocot turnam o cana de faina

 ,toata odata ,oprim focul si amestecam energic.Dam la rece .Cand compozitia aproape s-a racit

 incorporam ouale pe rand ,amestecand pana la omogenizare dupa fiecare ou.



   Cu ajutorul unui posh sau a unei pungi formam cojile de eclere pe care le asezam intr-o tava

 foarte putin unsa.. Dam la cuptor vreo 30,35 min.



   Nu deschidem cuptorul doar in minutul 30 si vedem daca  mai este nevoie de inca 5 minute de

            coacere.






   Pentru crema ,punem la fiert laptele .Separat intr-un bol amestecam cele 4 galbenusuri cu zahatul

,faina si o lingura de apa rece .




   Dupa omogenizare, adaugam compozitia in laptele pe care l-am luat de pe foc .Amestecam bine si

 mai lasam 3 min sa fiarba .Adaugam si untul si punem crema la racit .





Separat ,batem frisca pana devine ferma .






   Umplem cojile cu vanilie si frisca ,le asezam pe o tava sau un platou  si le ornam cu ciocolata ,pe 

care in prealabil am topit-o pe baie de abur ,la care am adaugat o lingura de frisca lichida .









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu