INGREDIENTE :
- aluat foietaj 800 gr
- crema vanilie : 2 budinci vanilie ,800 ml lapte ,5,6 linguri zahar,150 gr unt ,vanilie
- 250 ml frisca proaspata batuta + 3 linguri zahar
MOD DE PREPARARE :
Aluatul de foietaj intins ,se taie in fasii cam de 2 cm .Formele de cornet le-am incalzit un pic in cuptor,apoi am rulat aluatul rece pe ele in spirala .
Le dam la copt pana capata o culoare frumoasa cca 15 min .
Se scot cu grija asa fierbinti ,se pun pe o farfurie la racit ,apoi se umple cu diferite creme ,frisca ,ciocolata sau spuma de fructe.
In cazul de fata ,am preparat crema de vanilie astfel : am fiert budincile cu lapte si zahar.Dupa ce s-au fiert le-am racit un pic, apoi am adaugat untul si am amestecat energic .
Dam crema la racit apoi adaugam frisca batuta cu zahar si mixam pana ce se formeaza o crema spuma .
Cu ajutorul unui pos umplem cornetele cu crema de vanilie, pudram cu zahar si dam la rece .
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu