INGREDIENTE :
Blat de biscuiti :
- 300 gr de biscuiti digestivi
- 100 gr unt topit
- 250 gr branza de vaci
- 70 gr zahar
- 30 ml suc de lamaie si portocala
- 50 ml lapte
- 2 oua
Glazura de afine :
- 200 gr afine
- 4 linguri zahar
- 1/2 lingura amidon porumb
- 50 ml apa
- 30 ml suc de portocala
- 250 grame frisca batuta
MOD DE PREPARARE :
MOD DE PREPARARE :
- Se amesteca biscuiti maruntiti cu untul topit .Se preseaza compozitia de biscuiti pe fundul unei tavi rotunda (16,17 cm) .
- Se prepara umplutura .Ouale se bat spuma cu zaharul ,se adauga laptele sucul iar la urma se adauga branza de vaci si razatura de lamaie si portocala,esenta vanilie .Amestecam pana la omogenizare. Se aseaza umplutura peste blatul de biscuiti si se da la cuptor pana ce branza se coace ,intarindu-se .
- Preparam glazura de afine : apa,sucul,zaharul si amidonul se amesteca cu un tel si se pune sa fiarba la foc incet pana incepe sa se ingroasa moment cand adaugam afinele .Mai lasam 2 min pe foc si le punem la racit.
- Dupa ce cheesecake-ul s-a racit, turnam peste el glazura de afine si ornam cu frisca batuta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu