sâmbătă, 19 ianuarie 2019

PRAJITURA CU DOUA BLATURI SI CREMA DE VANILIE ...







INGRDIENTE :

Blat cacao :

  • 4 galbenusuri
  • 135 gr zahar
  • 135 ml lapte
  • 125 ml ulei
  • 3 l cacao
  • 1 lingurita rasa amoniu
  • 135 gr faina 
  • esenta rom
  • un praf de sare

Blat bezea :

  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 120 gr nuca macinata
Crema :

  • o budinca vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 40 gr unt de cocos
  • razatura portocala si lamaie
  • vanilie


MOD DE PREPARARE :


  • mixam galbenusurile cu zaharul pana se formeaza o spuma
  • adaugam si celelalte ingrediente si amestecam
  • turnam compozitia intr-o tava  (20/25cm) si dam la copt ,cuptorul preincalzit la 180 grade ,cca 15,20 min
  • scoatem compozitia din cuptor si adaugam peste ,al doilea blat bezea (albusurile batute spuma cu zaharul ,apoi adaugam nucile macinate),dam la cuptor inca 10 min
  • dupa coacere lasam la racit 
  • turnam compozitia de budinca fierbinte peste blaturi, (budinca preparata dupa instructiuni ,mixata cu 3 linguri de zahar si cu untul de cocos,razatura,vanilie)
  • ornam dupa preferinta ,eu am ornat cu  fulgi de ciocolata si portocala



POFTA BUNA !!!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu