sâmbătă, 23 februarie 2019

IAHNIE DE FASOLE CU CARNATI AFUMATI ...








INGREDIENTE :


  • 300 gr fasole boabe
  • un ardei capia rosu sau ardei de la congelator
  • o ceapa
  • un morcov
  • o felie generoasa  de telina
  • 200 gr sus rosii sau rosii taiate de la congelator
  • 300 gr carnati afumati
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura amidon
  • 50 ml lapte 
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • patrunjel
  • frunze telina
  • foi dafin
  • apa


MOD DE PREPARARE :


  • se spala fasolea si se pune la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata 
  • a doua zi se pune la fiert ,se da in cateva clocote,se arunca apa si se repeta operatia de vreo trei ori 
  • fasolea se pune din nou la fiert cu apa fierbinte si sare
  • legumele se taie marunt sau se rad ,apoi se pun intr-o cratita la calit cu putina apa, ulei,sare si condimente
  • se adauga sucul de rosii, fasolea si apa cat sa fie acoperita fasolea,se lasa sa se fiarba 5 min 
  •  carnatii prajiti anterior ii adaugam la fasole ,acoperim cratita cu foaie de copt si dam la coptor 35 min la 180 gr si dupa 10 min reducem temperatura la 150 gr
  •  pentru a forma un sos ,in ultimele 10 min ,scoatem cratita din cuptor si adaugam o lingura de amidon pe care il desfacem in lapte rece
  • scoatem iahnia din cuptor ,potrivim se sare ,piper si adaugam patrunjel ,cimbru si telina verde 
  • servim cu  smantana 

         POFTA  BUNA !!!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu