INGREDIENTE :
- castraveti cornisor
- sare grunjoasa
- zahar
- otet de 9 grade
- apa rece
- marar uscat
- fenicul uscat
- ceapa alba taiata felii
- boabe piper negru
- boabe mustar
- foi dafin
MOD DE PREPARARE :
Se spala castravetii . Ceapa se curata si se taie rondele.
Se pun in borcanele de 800 gr ceapa taiata rondele, se adauga 1 lingura de sare, 2 linguri de zahar si 4 linguri de otet. Se adauga marar ,fenicul, un sfert de frunza de dafin ,boabe de piper si boabele de mustar ,apoi se aseaza castravetii . Se completeaza cu apa rece .
Se pun in borcanele de 800 gr ceapa taiata rondele, se adauga 1 lingura de sare, 2 linguri de zahar si 4 linguri de otet. Se adauga marar ,fenicul, un sfert de frunza de dafin ,boabe de piper si boabele de mustar ,apoi se aseaza castravetii . Se completeaza cu apa rece .
Se pun borcanele intr-un vas ( am pus pe fundul lui un prosop de bucatarie sa nu se sparga la fiert),adaugam apa rece pana la nivelul buzei borcanului .
Se lasa sa fiarba circa 15-20 de minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se depoziteaza in camara.
Sunt deliciosi !
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu