miercuri, 18 octombrie 2017

CASTRAVETI BULGARESTI ...

 


INGREDIENTE :



  • castraveti cornisor
  • sare grunjoasa
  • zahar
  • otet de 9 grade
  • apa rece
  • marar uscat 
  • fenicul uscat
  • ceapa alba taiata felii
  • boabe piper negru
  • boabe mustar
  • foi dafin   


MOD DE PREPARARE :


Se spala castravetii . Ceapa se curata si se taie rondele. 

Se pun in borcanele de 800 gr ceapa taiata rondele, se adauga 1 lingura de sare, 2 linguri de zahar si 4 linguri de otet. Se adauga marar ,fenicul, un sfert de frunza de dafin ,boabe de piper si boabele de mustar ,apoi se aseaza castravetii  . Se completeaza cu apa rece . 




Se pun borcanele intr-un vas ( am pus pe fundul lui un prosop de bucatarie sa nu se sparga la fiert),adaugam apa rece pana la nivelul buzei borcanului .

Se lasa sa fiarba circa 15-20 de minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se depoziteaza in camara. 
Sunt deliciosi !




POFTA BUNA !!!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu