joi, 12 octombrie 2017

CIUPERCUTE LA BORCAN ...






INGREDIENTE :

(au rezultat 4 borcane de 800 gr si 2 borcane de 370 gr )


  • 1,300 kg gogosari
  • 2 kg ciuperci champignon oparite si scurse de apa
  • 1 kg galbiori opariti si scursi de apa
  • 250 mil apa
  • 3 linguri rase sare pentru muraturi
  • 2 foi dafin
  • o legatura patrunjel verde
  • piper macinat 
  • in plus ,cate o jumatate de lingurita sare la borcanul de 800 gr

MOD DE PREPARARE :


   Gogosarii ii taiem fideluta ,ciupercile care sunt mari le taiem fasii ,patrunjelul il tocam marunt .




Intr-o oala punem uleiul si gogosarii ,dam la  foc pana se inmoaie un pic .




Adaugam ciupercile ,sarea,foile de dafin ,patrunjelul si apa .Fierbem astfel cca 25 min ,sa scada apa


.



Acest continut il asezam in borcane uscate, adaugam cate o jumatate de lingurita de sare pe

deasupra ,le capsam si apoi le punem 25 min sa fiarba la baine-marie .

Compozitia aceasta se poate servii alaturi de fripturi ,orez ,diverse tocanite ,sau se poate adauga otet

si ceapa si va rezulta o salata .


POFTA BUNA  !!!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu