INGREDIENTE :
(au rezultat 4 borcane de 800 gr si 2 borcane de 370 gr )
- 1,300 kg gogosari
- 2 kg ciuperci champignon oparite si scurse de apa
- 1 kg galbiori opariti si scursi de apa
- 250 mil apa
- 3 linguri rase sare pentru muraturi
- 2 foi dafin
- o legatura patrunjel verde
- piper macinat
- in plus ,cate o jumatate de lingurita sare la borcanul de 800 gr
MOD DE PREPARARE :
Gogosarii ii taiem fideluta ,ciupercile care sunt mari le taiem fasii ,patrunjelul il tocam marunt .
Intr-o oala punem uleiul si gogosarii ,dam la foc pana se inmoaie un pic .
Adaugam ciupercile ,sarea,foile de dafin ,patrunjelul si apa .Fierbem astfel cca 25 min ,sa scada apa
.
Acest continut il asezam in borcane uscate, adaugam cate o jumatate de lingurita de sare pe
deasupra ,le capsam si apoi le punem 25 min sa fiarba la baine-marie .
Compozitia aceasta se poate servii alaturi de fripturi ,orez ,diverse tocanite ,sau se poate adauga otet
si ceapa si va rezulta o salata .
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu