BLAT :
400 g biscuiti digestivi,150 g unt topit si racit.
CREMA :
700g crema de branza de vaci
150 g zahar pudra
2 plicuri vanilie sau extract de vanilie
500 ml smantana pt frisca (eu am folosit smantana de la ZUZU)
20 g gelatina
100 ml apa rece
100 ml lapte
JELEU :
400 ml de sirop concentrat de afine facut in casa
10 g gelatina
100 ml apa rece
In plus, la ornare pe marginea tavii :200 gr afine si 4 buc caise taiate rondele
MOD DE PREPARARE :
1) Maruntim biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie.
2) Adaugam untul topit si racit,amestecam totul bine . Va rezulta o compozitie asemenea nisipului
umed. Asezam compozitia intr-o tava cu inel detasabil si tasam cu dosul unui pahar pana ce compozitia este uniforma in toata tava .
Dam la frigider pentru 30 min.
3) Pregatim crema, punem gelatina la hidratat in 100 ml de apa .Lasam la inmuiat 10 min.
Incalzim pe foc laptele ,100 ml,avem grija sa nu fiarba ci cat sa ne friga putin la deget.
Adaugam apoi gelatina hidratata si omogenizam totul bine.
Rasturnam branza de vaci intr-un bol si mixam impreuna cu zaharul pudra. Adaugam apoi cele doua
plicuri cu vanilei si putin cate putin adaugam si smantana pentru frisca ,mixand bine.
La final ,adaugam laptele gelatificat si continuam sa mixam inca pentru cateva minute.
4) Pentru asamblare in tava,taiem cele 4 caise rondele si le asezam peste blatul de biscuiti pe
marginile tavii impreuna cu afinele...
5) Turnam crema in tava si nivelam bine ,presaram si o mana de afine peste crema .Dam la
frigider vreo 6 ore .
6) Pentru jeleu punem gelatina la inmuiat in 100 ml apa ,dupa hidratare amestecam cu siropul de
afine . Daca nu folositi sirop ,amestecati 300 gr de fructe ,la alegere ,cu 3,4 linguri de zahar .,fierbeti
cateva minute ,raciti si blenduiti pana devine o pasta ...
7) Turnam jeleul peste compozitia de crema si dam la frigider inca cateva ore ,de preferabil este bine
daca lasam peste noapte .
La sfarsiti ,ornati cheseecake-ul dupa imaginatie .
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu