sâmbătă, 18 iunie 2016

CHEESECAKE CU FRUCTE ...




 




BLAT  :

400 g biscuiti digestivi,150 g unt topit si racit. 


CREMA :

700g crema de branza de vaci

150 g zahar pudra

2 plicuri vanilie sau extract de vanilie

500 ml smantana pt frisca (eu am folosit smantana de la ZUZU)

20 g gelatina

100 ml apa rece

100 ml lapte


JELEU :

 400 ml de sirop concentrat de afine facut in casa 

10 g gelatina

100 ml apa rece


In plus, la ornare pe marginea tavii :200 gr afine si 4 buc caise taiate rondele 


MOD DE PREPARARE :


1)   Maruntim  biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie.








 2)   Adaugam untul topit si racit,amestecam totul bine . Va rezulta o compozitie asemenea  nisipului 

umed. Asezam compozitia intr-o tava cu inel detasabil si tasam cu dosul unui pahar pana ce 

compozitia este uniforma in toata tava .









Dam la frigider pentru 30 min.

 3)   Pregatim crema, punem gelatina la hidratat in 100 ml de apa .Lasam la inmuiat 10 min.

 Incalzim pe foc laptele ,100 ml,avem grija sa nu fiarba ci cat sa ne friga putin la deget.

 Adaugam apoi gelatina hidratata si omogenizam totul bine.

Rasturnam  branza de vaci intr-un bol si mixam impreuna cu zaharul pudra. Adaugam apoi cele doua 

plicuri cu vanilei si putin cate putin adaugam si smantana pentru frisca ,mixand bine.

La final ,adaugam  laptele gelatificat si continuam sa mixam inca pentru cateva minute.





 4)   Pentru asamblare in tava,taiem cele 4 caise rondele si le asezam peste blatul de biscuiti pe 

marginile tavii impreuna cu afinele...





5)   Turnam crema in tava si nivelam bine ,presaram si o mana de afine peste crema .Dam la

frigider vreo 6 ore .





 6)   Pentru jeleu punem gelatina la inmuiat in 100 ml apa ,dupa hidratare amestecam cu siropul de 

afine . Daca nu folositi sirop ,amestecati 300 gr de fructe ,la alegere ,cu 3,4 linguri de zahar .,fierbeti 

cateva minute ,raciti si blenduiti pana devine o pasta ...


 7)   Turnam jeleul peste compozitia de crema si dam la frigider inca cateva ore ,de preferabil este bine 

daca lasam peste noapte . 







 La sfarsiti ,ornati cheseecake-ul dupa imaginatie .


 Pofta buna !!!









    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu