Ingrediente pentru foi (4 buc)
2 oua
8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri lapte
1 lingura smantana
1 lingura apa
un praf de sare
o lingurita amoniac
faina cat cuprinde ,pentru un aluat bun de intins foile (cca 35 linguri )
Umplutura :
2 kg mere rase
200 gr zahar
1 crema pentru cremsnit de la Dr.Oetker
3 linguri gris
2 lingurite scortisoara
Crema vanilie :
1| 2 cutie crema cremsnit de la Dr Oetker
450 ml lapte
Glazura :
1 budinca vanilie
400 ml fanta
Se framanta din toate ingredientele un aluat mai moale ,se imparte in 4 bucati ,iar fiecare bucata se intinde pe dosul tavii ,tava care in prealabil am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu putina faina ,apoi le dam la cuptor .
Dupa coacerea foilor ,pregatim umplutura dupa cum urmeaza :
Merele se rad ,peste ele se presara zaharul si se pun la calit .Dupa racire le amestecam cu scortisoara si grisul.
Asamblare :
Peste prima foaie intindem o jumatate din cantitatea de mere ,asezam a doua foaie , apoi intindem crema de cremsnit pregatita dupa instructiuni (mixam o jumatate de cutie cu 450 ml de lapte ,pana la intarire ) ,peste care asezam a treia foaie si cealalta parte din compozitia de mere iar la sfarsit acoperim cu ultima foaie .
Peste prajitura turnam o glazura calda ,facuta din budinca de vanilie si 400 ml fanta .
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu