duminică, 19 iunie 2016

SIROP DIN FRUNZE DE MENTA ,





 INGREDIENTE :


  •  -  mentă
  •  -  apă
  •  -  zahăr
  •  -  zeama de la o  lămâie

PREPARARE

1)   Se face un ceai concentrat de mentă, care se fierbe circa 20 de minute. Se lasă 24 de ore la loc rece, apoi se strecoară printr-un tifon dublu, storcându-se bine frunzele de mentă.

                              

  2)    Se măsoară lichidul obţinut şi se pune o cantitate egală de zahăr. Se fierbe până se leagă (se face testul cu picăturile care se desprind de pe latul lingurei, ca la jeleu). Spre sfârşit, se poate adăuga şi zeama de la o lămâie.






3)   Se toarnă fierbinte în sticle  şi se depozitează într-un loc răcoros. Se foloseşte diluat cu apă minerală sau sifon ori în combinaţie cu alte siropuri de fructe si gheata .







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu