luni, 8 mai 2017

CIORBA DE FASOLE BOABE CU AFUMATURA ...



INGREDIENTE :

  • 400 gr fasole boabe (pusa in apa rece de cu seara )
  • afumatura cu os in ce cantitate doriti 
  • o ceapa mare 
  • 2 morcovi
  • un patrunjel mic
  • 1/2 telina 
  • 2 rosii 
  • un ardei rosu
  • delicat dupa gust
  • sare
  • verdeata (tarhon + leustean)
  • 1 lingura bulion
  • otet sau bors
  • 2 linguri ulei



MOD DE PREPARARE :

  Fasolea boabe se scurge de apa in care a stat si se pune la fiert cam 15 min ,apoi se inlocuieste apa si se pune la fiert din nou .Se schimba apa cam de 3,4 ori apoi in ultima apa adaugam carnea afumata care si ea a fost data intr-un clocot . 
  Se fierbe pe jumatate ,apoi se adauga zarzavatul taiat cubulete si un pic de sare .Pentru un plus de gust ,legumele le putem cali usor in ulei si vreo 3 linguri de apa ,apoi le adaugam in apa care fierbe fasolea si carnea doar spre sfarsit .Eu procedez asa ,doar cand nu folosesc carne la ciorba .
  Cand toate ingredientele au fiert ,punem bulionul pe care l-am prajit in 2 linguri ulei . Acrim ciorba cu otet sau bors ,adaugam delicatul  si verdeata .
 Dupa preferinta ,se serveste cu smantana si ardei iute .



POFTA BUNA !!!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu