joi, 11 mai 2017

SOS DE MUSTAR SI SMANTANA ,



INGREDIENTE :

O super reteta imprumutata ,pe care vreau sa o incerc ...
  • 1 linguriță cu vârf de muștar de dijon (sau muștarul pe care îl preferați)
  • 30 de grame de ceapă ceapă roșie fin tocată
  • 1 linguriță de ulei
  • 20 de grame de unt
  • 250 ml. de supa de pui concentrată
  • 150 de grame de smântână grasă, cu minimum 30 % grăsime
  • sare și piper
  • opțional, 1 linguriță de miere de albine
  • verdeață tocată pentru presărat în final
  • capere
MOD DE PREPARARE :
Intr-o tigaie curată, se adaugă uleiul, apoi untul. După ce untul s-a topit, se adaugă ceapa tocată, se presară un praf de sare și se călește la foc moderat până se înmoaie, apoi se adaugă muștarul și se amestecă bine.Se adaugă imediat supa de pui fierbinte, apoi smântâna și se omogenizează cu telul . Se amestecă continuu timp de 2-3 minute, timp în care sosul trebuie să fiarbă cu clocote mici. Se potrivește gustul cu sare și piper ,adaugam caperele  și, dacă vă place mâncarea cu o tentă mai dulceagă, adăugați și puțină miere de albine .
POFTA BUNA !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu