vineri, 19 mai 2017

SIROP DIN CONURI ROSII ,MUGURI VERZI DE BRAD ,FLORI DE SALCAM ,SOC SI GHIMBIR...






Beneficiile pentru sănătate ale siropului de brad: 


Siropul de brad este indicat în tratarea afecțiunilor laringelui, a traheei și calmează tusea. De asemenea, el aduce beneficii în caz de bronșită, astm bronșic, tuberculoză,anemie,boli digestive ,boli renale,oboseala fizica,cicatrizarea ranilor ...

INGREDIENTE :


  • 2 parti conuri rosii de brad 
  • 2 parti muguri verzi 
  • 1 parte flori de soc
  • 1 parte flori de salcam 
  • 2 lamai
  • zahar
  • apa
  • 2 cm ghimbir proaspat




MOD DE PREPARARE :



   Intr-o oala mare ,punem mugurii si florile ,le acoperim cu apa si le fierbem 10 minute . Eu le-am fiert in oale separate ...






Luam de pe foc oala si o lasam acoperita pana a doua zi .
A doua zi  ,strecuram continutul ,il masuram si il punem intr-o oala in care vom fierbe siropul . A rezultat un lichid tulbure rosiatic ,datorita conurilor de brad ...






Acum adaugam zaharul in proportie de 1 la 1 ( un kg de zahar la un L de lichid ) ,adaugam lamaile stoarse , zeama de lamaie plus ghimbirul ras.




 Dupa 10 minute de fiert ,scoatem cojile de lamaie afara . 
Siropul este gata cand este bine legat ( ca cel din dulceata) sau atunci atunci cand fierbe ,bulele de aer sunt mai mari .
Culoarea variaza in functie de timpul de fierbere.Daca aveti cantitate mare de suc, atunci siropul este inchis la culoare ,daca aveti mai putin suc atunci culoarea va fi mai deschisa ,aramie.      





Siropul se toarna in sticle sterilizate ,se pun capacele si se fierb la bain-marie cca 5,6 minute...











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu