joi, 11 mai 2017

MANCARE DE SPANAC ,






INGREDIENTE :
  • 1/2 kg spanac
  • 4 fire usturoi verde tocat
  • 500 ml lapte 
  • 2 linguri mari faina
  • 2 linguri smantana
  • 4,5 linguri ulei de masline
  • sare

MOD DE PREPARARE :
  
Spalam spanacul in mai multe ape ...




 Punem spanacul intr-o oala cu apa care a dat in clocot ,adaugam 1/2 lingurita sare ...





 Dupa ca a fiert cam 6 min ,il scoatem intr-un vas cu apa foarte rece (putem adauga in apa si cateva cuburi de gheata ) ,in felul acesta spanacul isi pastreaza culoarea verde deschis.







 Punem spanacul intr-o strecuratoare sa se scurga apoi il tocam marunt ...








In alt vas punem faina si uleiul pe foc ,amestecam ,adaugam si usturoiul tocat si lasam un pic la prajit ....





Adaugam si laptele putin cate putin ,amestecand energic pana faina se desface si sosul devine fluid ,daca este necesar mai adaugam lapte ...








Lasam la fiert la foc domol cam 10 min ...
La sfarsit adaugam smantana si potrivim de sare ...


POFTA  BUNA !!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu